El perque d'aquest Blog

En aquest Blog explicare les meves vivencies aquests mesos a Sierra Leona, i aixi serà una manera de no perdre el contacte amb la gent que esteu aqui, espero que os sigui interesant ¡¡

viernes, 25 de marzo de 2011

DIMECRES 23 DE MARÇ

Avui a primera hora els metges han demanat tenir una reunió per que els expliquessin els problemes que hi ha amb la fotovoltaica, quan jo m’he assabentat ja l’havien fet, el problema estava en que no estaven ben informats del projecte, ells creien que la fotovoltaica substituiria als generadors, els hi expliquen que no es així, que el generador pel mati seguirà funcionant, que els consums grossos, com ara aires condicionats i autoclaus, no es poden donar amb la solar, per això la solar només es farà servir per les tardes i nits.
El generador del mati, a més de donar llum a l’hospital permetrà carregar les bateries de la fotovoltaica. Sembla que ho han entès bastant bé, i han quedat convençuts. Segurament hi ha hagut un problema de comunicació del projecte a la gent de l’hospital.
El problema actual es que els quatre generadors de que disposa l’Hospital estan espatllats..............però els estan intentant solventar.

Avui amb l’Alimami tirem de nou el cable de senyal de pediatria i l’empalmem al  seu quadre.
A les 12 hores l’Oliver a començat la formació pels operaris sobre la fotovoltaica (al final el Paul si que hi ha anat), i com l’Alimami s’ha anat amb ell, jo he anat al quarto de la fotovoltaica i he començat a fer la instal·lació de les dues làmpades de la sala.

Cap a les 13:30, he anat a veure com anava la formació, i el personal sembla interessat i participatiu, l’Oliver esta content de l’actitud de tots, inclòs del Paul, que al principi semblava una mica passota, però que al final semblava interessat. (Os adjunto una foto de com han fet la formació............igual que a la Casa de la Pradera...........)

Llavors he anat a fer el vermoutillo (patates, fotmatge i coca cola) d’abans de dinar, he dinat i he tornat a acabar el tema de les làmpades perquè per la nit hi pugui haver llum.

Cap a les 17:30 he anat a jugar a futbol, feia dies que no ho podia fer i en tenia ganes, però avui no hi havia quasi gent, nomes cinc o sis crios petitons, i llavors desprès d’una estona xutant a porta els he agafat i els he entrenat, els feia fer diferents exercicis, de xut a porta amb les dues cames............he gaudit tant com ells, només os dic que han començat a aparèixer crios i al final eren més de 10........fins que a començat a caure gotes cada cop més grosses i hem donat per acabat l’entrenament.............la veritat es que es una espineta que tinc clavada, entrenar a nanos d’uns 10, 11, 12 anys, potser quant torni...............qui sap¡¡

Avui si funciona ja la dutxa, quin gran plaer dutxar-se¡¡¡, una estoneta al porxo veient com plou, i començar a preparar l’entrevista que tinc demà amb el Brother Peter, primer ho prepararé en castellà, vull ampliar els temes i fer incidència en la importància del preventiu, posar-li exemples, etc.

He anat a sopar, i despres de sopar he anat a Telemedicina per traduir a l’anglès amb l’ajut del Google tot el que he preparat pel Brother Peter.
Avui no he xatejat, només he escrit i contestat alguns e-mails, i a dormir.............bé a intentar-ho perquè quan estava al llit a caigut un aiguat impressionat, quin soroll, m’ha costat però al final m’he adormit..............

Fins demà¡¡¡

No hay comentarios:

Publicar un comentario