El perque d'aquest Blog

En aquest Blog explicare les meves vivencies aquests mesos a Sierra Leona, i aixi serà una manera de no perdre el contacte amb la gent que esteu aqui, espero que os sigui interesant ¡¡

jueves, 10 de febrero de 2011

DIJOUS 10 DE FEBRER

Avui hem continuat amb el tema de les bateries, ja estan totes col·locades al seu lloc, fins i tot hem posat les canals pel cablejat, dema reubicarem els quadres elèctrics de control de la fotovoltaica que estan a la sala del costat.

Avui han continuat fent la rasa que envolta el perímetre del OPD (Consultes Externes), per tal de fer la nova línea d’aigua. Han fet la connexió d’aquesta línea nova a l’actual de la casa dels germans i començat a soterrar les rases on ja estan passats els tubs.
Per fer-ho ens feien falta una sèrie d’accessoris de canonades que no teníem, i com a Lunsar es difícil trobar-les, hem trucat als Josefins, hem parlat amb el Germà Gianni i li hem demanat si ens les podia vendre ells, no hi ha hagut cap problema.
La veritat es que els Josefins tenen un magatzem de material impressionant, com tenen una escola de FP de electricistes, mecànics, lampistes, etc, doncs disposen de molt material de tot tipus, i et surt mes a compte compra-ho a ells que no anar a Freetown a comprar-ho.
També hem aprofitat el viatge per tornar el transpalé i el polipast mòbil que ens havien llogat.

Avui ja hem acabat de posar tota l’estructura del terrat per posar-hi les plaques fotovoltaiques, que ho farem el dilluns un cop l’Oliver ja estigui per aqui,

Avui os vull parlar del menjar que tenim aquí, algun altre dia ja ho he comentat una mica, la veritat es que no passem gana, però al menys jo trobo a faltar una sèrie d’aliments, em deleixo per uns pits de pollastre arrebossats, uns llibrets de llom amb pernil i formatge, un bon bistec, unes cuixetes de cabrit......bàsicament carn ¡¡¡ , i també peix perquè no dir-ho, un bon llenguado o un bon rap també m’anirien molt bé.
Arròs sempre en tenim però es arròs blanc sol, bé de fet hi ha una salsa, però jo la veritat no li trobo res de res, com per dinar nomes hi ha l’arròs, la salsa, i una espècie d’amanida de tomàquets o llenties, el que faig es que a l’arròs li poso o be una llauna de tonyina o bé una mica de pernil salat talladet, i així es fa més passable. De tant en tant vario i menjo les llenties (qui ho hauria de dir eh mama¡¡¡¡¡¡), i això es tot el que menjo per dinar, no hi ha res més, bé, si, hi ha el postra, o pinya o plàtan, depèn del dia, i això si, aquí menjo fruita cada dia.
El que faig es que una mica abans d’anar a dinar agafo menjar del que en vaig portar i faig una espècie de vermutillo, amb embotit, formatge, fruits secs, i desprès si nomes menjo l’arròs i la fruita ja estic tip.

A la nit torna a haver arròs, i (sort) també cada dia un plat diferent de pasta ( espaguetis ó macarrons), amanida de tomàquets, algun dia carn (sense identificar....però l’he menjada) i peix (també sense identificar i amb moltes espines...........total que no el menjo). Llavors en porto una llauna de paté i entre la pasta, el dia que hi ha carn i el paté acabo ben tip.

La veritat es que es fa estrany perquè amb la d’animals que hi ha voltant per l’hospital (gallines, cabres, bens, vaques), mengem poca carn d’ells, hauré d’esbrinar el perquè, però com podeu veure, gana no en passem, estigueu tranquils ¡¡¡¡.

Això en pasa per rondinar, avui per sopar hi havia pollastre ¡¡¡¡

A la tarda hem anat a passejar amb el Germà Manuel, avui també s’ha afegit el Dani, la veritat es que es un estona agradable pel paisatge, la gent que veus i per les coses de la seva cultura que t’explica el germà manuel, algun dia os parlaré de les seves vivències.

Per avui això es tot, bona nit¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

No hay comentarios:

Publicar un comentario